Pelastajat Lappi

sunnuntai 20:00

77
Pelastajat Lappi

Seuraava TV-esitys

 1. sunnuntai 30 huhtikuuta at 20:00

  Pakettiauto tulessa! (J11 - K01)

 2. sunnuntai 30 huhtikuuta at 20:30

  Sydänkipuja (J12 - K01)

 3. tiistai 2 toukokuuta at 10:00

  Pakettiauto tulessa! (J11 - K01)

Ohjelman kuvaus

Sarjassa seurataan viranomaisten ja vapaaehtoisten pelastajien toimintaa Napapiiriltä pohjoiseen ilmassa, vesillä, tuntureilla sekä laskettelukeskuksissa. Ainutlaatuiset olosuhteet ja pitkät välimatkat vaativat henkilökunnalta erityisosaamista ja alueensa hyvää tuntemusta. Tehtävät ovat monipuolisia ja sarjassa nähdään meri-Lapin öljytorjuntatoimia, käsivarren rajavalvontaa, onnettomuuksien ennaltaehkäisyä sekä kadonneiden henkilöiden etsintää.

Jaksot

Kausi 1
 • 1

  Hengenahdistus

  +

  Jakso 1. Hengenahdistus. Sodankylässä vauva on saanut vakavan allergisen reaktion. Palohälytys Rovaniemellä johtaa yllättävään lopputulokseen. Savukosken ensihoidossa ratkotaan joululahjan arvoitusta.

 • 2

  Käärme karkuteillä

  +

  Jakso 2. Käärme karkuteillä. Rovaniemellä väkijuomia nauttineet työllistävät ensihoitoa. Pelastuslaitoksella on vieraita Ranskasta. Kerrostalossa jäljitetään karannutta käärmettä. Jäinen keli työllistää ensihoidon lisäksi myös palomiehiä.

 • 3

  Partionjohtaja erehtyy

  +

  Jakso 3. Partionjohtaja erehtyy. Inarissa hälytyksen laukaisee vieraan valtion moottorikelkka. Lääkintähelikopterin harjoituslento keskeytyy hengenvaaran vuoksi. Sodankylän ensihoidossa yritetään pitää työkykyä yllä

 • 4

  Hoidosta kieltäytyvä turisti

  +

  Jakso 4. Hoidosta kieltäytyvä turisti. Rovaniemellä leukemiaan sairastuneella turistilla ei ole vakuutusta. Ilman hoitoa hän on hengenvaarassa. Rajamiehet tarkkailevat helikopterista laittomia rajanylityksiä. Helikopteritukikohdassa nousee rautaa.

 • 5

  Vanha veijari viikatemies

  +

 • 6

  Kiireinen yö

  +

 • 7

  Koulusta ja keikkoja

  +

  Jakso 7. Koulusta ja keikkoja. Sodankylän koulutuspäivä keskeytyy kiirellisten keikkojen vuoksi. Sallassa rajamiehet kouluttavat rajakoira Japaa. Palolaitoksella tarkastetaan arktista suuronnettomuuskalustoa, kun palomiehet lähtevät hälytykselle hotellissa.

 • 8

  Rintakipuinen mies

  +

  Jakso 8. Rintakipuinen mies. Rovaniemen ensihoitajat kiirehtivät metsästysmajalle rintakipuisen potilaan avuksi. Sallan rajalla valmiuspartio suorittaa valvontaa moottorikelkalla. Palomiehet harjoittelevat korkealta laskeutumista.

 • 9

  Panoksena kahvia ja lyijyä

  +

  Jakso 9. Panoksena kahvia ja lyijyä. Tunturirallin viikonloppu saa kaasujalan painavaksi, eivätkä kaikki autot pysy tiellä. Ensihoitajat lentävät Rajavartiolaitoksen helikopterilla maastoon elvyttämään hiihtäjää. Rajamiehet pääsevät käyttämään virka-asetta.

 • 10

  Lääkkeitä ja alkoholia

  +

  Jakso 10. Lääkkeitä ja alkoholia. Ensihoitajat kiirehtivät lääkkeitä ja alkoholia sekaisin ottaneen henkilön avuksi. Rajavartijat tutkivat rajan ylittäneitä maastossa ja tien päällä. Lääkintähelikopterin ensihoitajat rientävät autolla hoitamaan kriittistä potilasta. Mikä ihme on verenlämmitin?

 • 11

  Pakettiauto tulessa!

  +

  Jakso 11. Pakettiauto tulessa! Sodankylässä ensihoitajilla on vain vakavia tapauksia, kun jokainen potilas joudutaan viemään Lapin keskussairaalaan. Palomiehet pääsevät sammutustöihin voimakkaan tulipalon riehuessa Rovaniemen keskustassa.

  Seuraava esitys
  sunnuntai 30 huhtikuuta at 20:00
  77
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  tiistai 2 toukokuuta at 10:00
  77
  FOX-kanavalla
 • 12

  Sydänkipuja

  +

  Jakso 12. Sydänkipuja. Rovaniemellä palomiehet tutkivat savuavaa taloa, kunnes tilanteen vakavuus selviää. Sodankylän ensihoidossa on useita hengenahdistuksesta kärsiviä potilaita ja vakavasti sairastuva varusmies.

  Seuraava esitys
  sunnuntai 30 huhtikuuta at 20:30
  77
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  tiistai 2 toukokuuta at 10:30
  77
  FOX-kanavalla
 • 13

  Lumiset tiet, kutsuvat hanget.

  +

  Jakso 13. Lumiset tiet, kutsuvat hanget. Torniossa uusi palomies Tuomas pääsee heti tositoimiin, kun luminen keli aiheuttaa vakavia onnettomuuksia liikenteessä. Lääkintähelikopteri lähtee kiireellä aivoverenkierron häiriöstä kärsivän potilaan avuksi.

  Seuraava esitys
  keskiviikko 3 toukokuuta at 20:00
  77
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  perjantai 5 toukokuuta at 15:00
  77
  FOX-kanavalla
 • 14

  Uusi mies remmissä

  +

  Jakso 14. Uusi mies remmissä. Rovaniemen paloaseman työvuoro saa uuden jäsenen. Sodankylän ensihoitajat ajavat valmiuteen Kittilään ja korjaavat samalla ambulanssia. Ensin harjoitellaan kelkkaonnettomuudesta pelastamista ja sitten toteutetaan käytännössä.

  Seuraava esitys
  torstai 4 toukokuuta at 20:00
  77
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  perjantai 5 toukokuuta at 15:30
  77
  FOX-kanavalla
 • 15

  Varusmiehet loukussa

  +

  Jakso 15. Varusmiehet loukussa. Kovalla vauhdilla puuhun törmänneen kelkkailijan avuksi lentävät lääkintähelikopterin Limppu ja Vellu. Varusmiehiä pullollaan oleva linja-auto on ajautunut ojaan ja vaarassa kaatua. Liiallinen ahmiminen vie voimat ja kyvyn opiskella.

  Seuraava esitys
  keskiviikko 10 toukokuuta at 20:00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  perjantai 12 toukokuuta at 15:00
  FOX-kanavalla
 • 16

  Liinat kiinni!

  +

  Jakso 16. Liinat kiinni! Rovaniemellä ensihoitajat kiirehtivät hengenahdistuksesta kärsivän pikkutytön avuksi. Torniossa tutustutaan paloaseman palveluihin. Rintakivuista kärsivä mies siirretään vauhdilla Lapin keskussairaalasta Ouluun jatkohoitoon.

  Seuraava esitys
  torstai 11 toukokuuta at 20:00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  perjantai 12 toukokuuta at 15:30
  FOX-kanavalla
 • 17

  Moottorisahalla jalkaan

  +

  Jakso 17. Moottorisahalla jalkaan. Torniossa on meneillään Suomen suurin pilkkikisa. Liikenteessä sattuu ja tapahtuu, mutta palomiehet pääsevät silti käymään jäällä. Kittilässä mies on sahannut itseään jalkaan moottorisahalla.

  Seuraava esitys
  keskiviikko 17 toukokuuta at 20:00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  perjantai 19 toukokuuta at 15:00
  FOX-kanavalla
 • 18

  Paha kolari

  +

  Jakso 18. Paha kolari. Henkilöauton ja säiliöauton törmäys on aiheuttanut useita loukkaantumisia. Rovaniemellä palomiehet etsivät kaasuhälytyksen kohdetta autohalllissa. Autossa istuminen on Sodankylän ensihoitajille tuttua kauraa.

  Seuraava esitys
  torstai 18 toukokuuta at 20:00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  perjantai 19 toukokuuta at 15:30
  FOX-kanavalla
 • 19

  Rajavartiolaitos, tulta!

  +

  Jakso 19. Rajavartiolaitos, tulta! Kittilän ensihoito tekee täyttää päivää huoltaessaan työvälineitä. Sallassa rajavartijat ottavat miehestä mittaa vuosittaisessa voimankäyttökoulutuksessa. Ensihoito kiirehtii viemään lasketelurinteessä loukkaantunutta potilasta jatkohoitoon Rovaniemelle.

  Seuraava esitys
  keskiviikko 24 toukokuuta at 20:00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  perjantai 26 toukokuuta at 15:00
  FOX-kanavalla
 • 20

  Kärähtänyt mikro

  +

  Jakso 20. Kärähtänyt mikro. Lapin alueella on useita maastopelastuskeikkoja ja ensihoidon kenttäjohtajan päivä kuluu logistiikkaa hoitaessa. Rovaniemellä mennään sopimuspalokunann avuksi palohälytksen soidessa ryhmäpäiväkodissa.

  Seuraava esitys
  torstai 25 toukokuuta at 20:00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  perjantai 26 toukokuuta at 15:30
  FOX-kanavalla
 • 21

  +

 • 22

  +

 • 23

  +

 • 24

  +