Sonjan puutarha

Mainos

Jaksokohtaiset tiedot
Tuotantokausi 1; jakso 101: Sonjan Puutarha 1. jakso

Sonjan Puutarha 1. jakso

Sonjan Puutarha 1. jakso

Tässä jaksossa:

Yksivuotisilla kesäkukilla saa nopeasti väriä ja näyttävyyttä, kun parveke on ankean autio tai puutarhan perennat pitävät taukoa kukinnassa. Sonja kertoo, mitä kesäkukkien valinnassa ja hoidossa kannattaa ottaa huomioon. Pehtoori Arne Nylander käy terassin vuosihuoltoon uusin menetelmin. Keittiöpuutarhassa kerrotaan sipuleista, ja grillissä tirisee mehevä karitsankyljys.


Valitse oikeat kesäkukat aurinkoon ja varjoon

Oikein valitut ja huolella hoidetut yksivuotiset kesäkukat palkitsevat runsaalla kukkaloistolla. Kesäkukkamulta on paras kasvualusta ruukuissa kasvaville kesäkukille, eikä säännöllistä lannoitusta sovi unohtaa. Kukkia valitessa kannattaa huomioida värin lisäksi kasvupaikka, kesäkukista löytyvät sopivat sekä aurinkoon, puolivarjoon että varjoon.Auringossa ja puolivarjossa viihtyvät useimmat kesäkukat, mm. marketta, hämähäkkikukka, pelargonia, riippapelargonia, samettikukat, krassit, mustasilmäsusanna, kesäkynttilä, kosmoskukka, petunia, verenpisara, päivänsini, lobelia, miljoonakello, koristetupakka, orvokki ja leijonankita.

Varjossakin jaksavat kukkia mm. ahkeraliisa, uudenguineanliisa, lobelia ja verenpisara. Monet lähinnä lehtiensä takia kasvatettavat viihtyvät varjossakin, näitä ovat mm. muratti, japaninhumala ja murattimikania.


1. jakson reseptit

Karitsan parikyljykset, grillatut hunajajuurekset ja valkosipuli

Kyljykset:

- karitsan kyljyksiä/parikyljyksiä Marinadi kyljyksille: - parmesaanijuustoa raasteena - kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä - Dijonsinappia pari tlk

- silputtua timjamia - silputtua rosmariinia - valkosipulin kynsi pieneksi pilkottuna (hiero suolan kanssa tahnaksi) - mustapippuria myllystä - suolaa - sitruunamehua Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hiero se karitsankyljyksiin. Marinoi jääkaapissa pari tuntia. Ota ajoissa ennen grillamista huoneenlämpöön.

Juurespaistos:

- porkkanoita - palsternakkaa - naurista - lanttua - timjamia - kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä - hunajaa - suolaa ja mustapippuria - kokonainen valkosipuli, öljyä, suolaa

Leikkaa juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi. Öljyä juurekset kulhossa ennen grillaamista, ne voi halutessaan myös esikypsentää keittämällä. Grillaa juurekset kypsiksi. Halkaise ja öljyä valkosipuli, hiero leikkuupintaan vähän suolaa. Grillaa kunnes valkosipuli on lempeän kypsä ja pehmeä. Grillaa marinoidut karitsankyljykset, 2-3 minuuttia per puoli. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Mausta myös juurekset. Lisää juureksille silputtua tuoretta timjamia ja kylmäpuristettua rypsiöljyä kiiltoa tuomaan, ja valuta pintaan vielä hieman juoksevaa hunajaa.



Mainos
  1. National Geographic Channel Finland
  2. 24kitchen

Käytämme ensimmäisen ja kolmansien osapuolten evästeitä palvelumme parantamiseksi, tarjotaksemme kohdistettua mainontaa ja sivustoasetuksesi tallennukseen. Hyväksyt FIC:n evästekäytännön, mikäli jatkat sivuston selaamista. Lisätietoa evästekäytännöstä.

Ok