Melkein MENSA

TIISTAISIN 20.00

Melkein MENSA

Seuraava TV-esitys

 1. sunnuntai 19. syyskuuta 09.10

  Sankarit ja M-kirjain (J04 - K03)

 2. maanantai 20. syyskuuta 13.00

  Sankarit ja M-kirjain (J04 - K03)

 3. tiistai 21. syyskuuta 20.00

  Hollywood ja hevoset (J05 - K03)

Ohjelman kuvaus

Melkein MENSA –viihdekisailussa tietämättömyys lisää tuskaa. Tämä erilainen viihdeohjelma on täynnä naurua ja kiperiä tilanteita.
 
Ohjelmaa juontaa mediapersoona Juha Perälä, ja toisen joukkueen vakiokapteenina ruoria vääntelee näyttelijä Eero Ritala. Kussakin jaksossa käsittelyyn otetaan kaksi teemaa, joilla ei ole mitään yhteistä nimittäjää Tässä ohjelmassa tyhmyydestä rankaistaan ja vastaamaan pääsee vasta suoritettuaan eriskummallisia tehtäviä.
Melkein mensan haasteisiin tarttuvat tämän hetken kiinnostavimmat vieraat. Joka viikko mukana on kolme uutta vierasta: kaksi heistä muodostaa yhden kilpailujoukkueen, ja kolmas vieras kilpailee Eero Ritalan parina.

 

Jaksot

 • 1

  S-kirjain ja fysiikka

  +

  Uusi kausi alkaa! Putous-voittajat Dennis Nylund ja Mikko Penttilä sekä näyttelijä Pelle Heikkilä kisaavat Suomen turhimmasta tittelistä. Teemoina S-Kirjain ja fysiikka. Vakiokapteenina Eero Ritala, Juha Perälä pisteyttää ja rankaisee.

 • 2

  Ravinto ja data

  +

  Kausi 3. Jakso 2/10. Ystävykset Sauli Koskinen, Tinni Wikström ja Sabina Särkkä testaavat kipukynnystään ja tietojaan studiossa vakiokilpailija Eero Ritalan kanssa. Teemoina Ravinto ja data. Sähköiskuja ja pisteitä jakelee Juha Perälä – yllätysrangaistuksena Bull Mentula.

 • 3

  Aasia ja magia

  +

  Kausi 3. Jaksi 3/10. Tubettavat muusikot Seksikäs Suklaa ja Dosdela haastavat yrittäjä Niina Kuhdan ja Eero Ritalan asiattomaan taistoon tiedon herruudesta kun teemoina ovat Aasia ja magia. Juha Perälä tuomaroi.

 • 4

  Sankarit ja M-kirjain

  +

  Kausi 3. Jakso 4/10. Näyttelijä Santtu Karvonen, laulaja Simo Silmu ja Kova tiimin e-pelaaja Cyanide vastaavat vakikapteeni Eero Ritalan kanssa asiallisiin kysymyksiin teemoista Sankarit ja M-kirjain hämmentävässä tietokilpailussa. Juha Perälä tuomaroi.

  Seuraava esitys
  sunnuntai 19. syyskuuta 09.10
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  maanantai 20. syyskuuta 13.00
  FOX-kanavalla
 • 5

  Hollywood ja hevoset

  +

  Kausi 3. Jakso 5/10. Stand-up koomikko Ilari Johansson, vapaaottelija Teemu Packalen ja tubetähti Joona Puhakka ottavat mittaa yleistiedoistaan vakiokapteeni Eero Ritalan kanssa. Juha Perälä luotsaa kysymyksiä teemoista Hollywood ja hevoset.

  Seuraava esitys
  tiistai 21. syyskuuta 20.00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  torstai 23. syyskuuta 14.40
  FOX-kanavalla
 • 6

  Katri Helena ja rasva

  +

  Kausi 3. Jakso 6/10. Julkkiskokki Sirly Ylläsjärvi ja Sampo Marjomaa ottavat mittaa Eero Ritalasta ja näyttelijä Minttu Mustakalliosta tietokilpailussa jossa kysymykset ovat asiallisia ja tehtävät asiattomia. Teemoina Katri Helena ja rasva. Tuomarina Juha Perälä.

  Seuraava esitys
  tiistai 28. syyskuuta 20.00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  torstai 30. syyskuuta 14.40
  FOX-kanavalla
 • 7

  Politiikka ja pelit

  +

  Kausi 3. Jakso 7/10. Diili-voittaja Sointu Borg, tubetähti Jaakko Parkkali, missi ja urheilutoimittaja Alina Voronkova sekä pysyväiskisaaja Eero Ritala istuvat Juha Perälän piinapenkkiin testaamaan tietojaan Politiikasta ja peleistä.

  Seuraava esitys
  tiistai 5. lokakuuta 20.00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  torstai 7. lokakuuta 14.40
  FOX-kanavalla
 • 8

  Baltia ja ikivihreät

  +

  Kausi 3. Jakso 8/10. Jääkiekkoilijat Sami Helenius ja Emma Terho sekä näyttelijä Markku Haussila haastavat vakioviisastelija Eero Ritalan absurdiin yleistietokamppailuun. Teemoina Baltia ja ikivihreät. Juontajana Juha Perälä.

  Seuraava esitys
  tiistai 12. lokakuuta 20.00
  FOX-kanavalla
  Seuraava esitys
  torstai 14. lokakuuta 14.40
  FOX-kanavalla
 • 9

  Iso-Britannia ja biologia

  +

  Kausi 3. Jakso 9/10. Juha Perälä etsii yleistiedon aukkoja teemoista Iso-Britannia ja biologia. Kilpailemassa näyttelijät Lotta Kaihua ja Ella Lahdenmäki, stand-up koomikko Eeva Vekki sekä ohjelman vakiovastaaja Eero Ritala.

 • 10

  Viihde ja monikulmiot

  +

  Kausi 3. Jakso 10/10. Kauden päätösjaksossa vakiokapteeni Eero Ritalan ja jääkiekkoilija Ari Vallin saavat vastaansa urheiluselostajat Jani Alkion ja Antti Mäkisen. Kysymykset ovat asialliset ja rangaistukset asiattomia, kun teemoina ovat Viihde ja monikulmiot.