Sara Chafak suolasta sahramiin

SaatavillaSara Chafak suolasta sahramiin

Ohjelman kuvaus

Sara Chafak tuli tunnetuksi vuoden 2012 Miss Suomena. Tämän lisäksi hän on myös ammattikokki. Saran ohjelmassa kokataan konstailematonta ja reipasta ruokaa, jossa
maistuvat marokkolaiset mausteet ja ripaus fiilistä. Kotimainen ruokaohjelma. 24Kitchen.

Jaksot

Kausi 1
  • 1

    Kanaa pastan kanssa ja kanasalaattia

    +

    Liikuntaa harrastava Sara tekee tänään terveellistä ruokaa. Hän kokkaa kanaa kahdella tavalla; kanaa pastan kanssa ja kanasalaatin. Toisena ruokana Saran keittiössä valmistuu naudan fileetä ja bataattimuhennosta. Jakson kruunaa herkulliset banaani-snackit. 24Kitchen.

  • 2

    Saran piknik-kori

    +

    Saran piknik-kori. Kesä on Saran lempiaikaa. Kesäiselle piknik-retkelle Sara valmistaa juustokakun, pastasalaatin ja rapukakkuja sekä tonnikalavoileipiä. 24Kitchen

  • 3

    Aasialaista ruokaa kevyemmin

    +

    Saran ensimmäisiä ravintolakokemuksia oli kiinalainen ravintola. Uudet maut mullistivat Saran elämän. Tänään Sara tekee aasialaista ruokaa kevyemmin. Luvassa on lihavartaita satay-kastikkeella, katkarapunuudelikeitto sekä egg drop soup eli kananmunakeitto. 24Kitchen

  • 4

    Karitsanpotkaa, gorgonzolasalaattia ja Pavlova-kakkua

    +

    Sara aloitti kokkaamisen 4-5 -vuotiaana äidin keittiössä. Myöhemmin ruoanlaitosta tuli ammatti. Saran motto on: "ripaus fiilistä” ja neuvo: “olkaa rohkeita ja kokeilkaa”. Tänään Sara valmistaa karitsanpotkaa, gorgonzolasalaattia ja Pavlova-kakkua. 24Kitchen

  • 5

    Nopea ja helppo brunssi

    +

    Tänään Sara valmistaa brunssin. Luvassa on kokonaisuus, joka on helppo ja nopea valmistaa. Tällä kertaa Sara loihtii sillisalaatin, metukkarullat ja vuohenjuustoleipäset. 24Kitchen

  • 6

    Lihapulla-stroganoff, marokkolainen tomaattimunakas ja raidallin

    +

    Sara vei koulun jälkeen luokkatoverinsa kotiinsa valmistamaan ruokaa. Tänään Sara valmistaa teini-ikäisenä kehittelemiään ruokia mitä jääkaapista löytyy -periaatteella: lihapulla-stroganoffia, marokkolaista tomaattimunakasta ja raidallista kääretorttua. 24Kitchen

  • 7

    Rakkaudesta kastikkeisiin

    +

    Ruoka ilman kastiketta ei ole Saran mielestä mitään. Lapsuudessa ruoassa oli aina ketsuppia, mutta kokkikoulussa kaikki muuttui. Tänään tehdään béchamel-kastiketta canelloneille ja Saran bravuuria eli sipulikermakastiketta. Jälkiruokana mangoherkkua. 24Kitchen

  • 8

    Meksikon makuja

    +

    Tumma ja tulinen Sara valmistaa tänään meksikolaista ruokaa. Quacamole y Quessadillas a la Sara, tofu- ja kalatacoja sekä palan painikkeeksi mojito-drinkki. 24Kitchen

  • 9

    Saran lempiruokia

    +

    Saran oma päivä. Luvassa Saran kevyitä lemppariruokia; peruna-purjokeittoa, parsakaali-homejuustokastiketta kanalle ja herkkuna täytetyt taatelit. 24Kitchen

  • 10

    Saran terveysruokaa

    +

    Saran terveysruokaa. Uuniperunaa täytteellä ja pyyntituoretta uunikuha, perunaleipäsiä ja jälkiruoaksi kookkospannaria. 24Kitchen

  • 11

    Grilliruokaa ja vieras

    +

    Sara grillaa keittiössä tuoremakkaroita ja barbequeribsejä sekä valmistaa munakoisorullia. Sara saa vieraakseen koomikko Ali Jahangirin. 24 Kitchen

  • 12

    kampasimpukoita, poroa punaviinikastikkeessa ja jälkiruuaksi suk

    +

    Sara meni kokkikouluun 15-vuotiaana ja osallistui kolmantena opiskeluvuotenaan kokkikilpailuihin valmistamalla mm. kampasimpukoita, poroa punaviinikastikkeessa ja jälkiruuaksi suklaafondantteja. 24Kitchen

  • 13

    Osso buccoa, luumukastiketta sekä tomaatti-paprika-munakoisomuhe

    +

    Marokkolaista, hitaasti kypsyvää tagine-ruokaa. Sara hauduttaa osso buccon, luumukastiketta sekä tomaatti-paprika-munakoisomuhennosta ja pinaattihöystöä. Ruuat yhdistää marokkolainen charmoula-marinadi. 24Kitchen

  • 14

    Linssikeittoa uppomunalla, kananmunamuffinsseja ja hedelmäistä s

    +

    Mallin aamupala. Saran työpäivät mallina saattavat olla raskaita ja vaativat hyvää kuntoa. Tässä jaksossa Sara laittaa itselleen vähähiilihydraattista aamiaista eli marokkolaista linssikeittoa uppomunalla, kananmunamuffinsseja ja hedelmäisen smoothien. 24Kitchen

  • 15

    Kermaista pekonia ja ruusukaalia, kesäkurpitsaa parmesankuorrutu

    +

    Mitä lihalle lisukkeeksi ikuisten perunan ja riisin sijasta? Saran lisukevaihtoehdot ovat kermaista pekonia ja ruusukaalia, kesäkurpitsaa parmesankuorrutuksella ja couscous-salaattia. 24Kitchen sahramilla. 24Kitchen

  • 16

    Merenantimia marokkolaisittain

    +

    Merenantimia marokkolaisittain. Suomalaisia silakoita marokkolaisella charmoula-yrttiseoksella, ahventa ja höyryuunissa valmistettua fenkolia ja merellisiä pasteijoita. 24Kitchen

  • 17

    Löytöjä jääkaapista

    +

    Löytöjä jääkaapista. Sara kaivaa jääkaapistaan ylijääneitä ruokia ja loihtii herkkuja. Saran hyppysissä valmistuu sienistä ja tomaateista jättipasteija, makkaraperunaa eli spydäriä sekä fiiliksellä luotuja suklaakeksejä. 24Kitchen

  • 18

    Fish and chips, aiolia ja coleslaw'ta

    +

    Missimatkoilta valittuja ruokia. Sara kokkaa kansainvälisiä klassikkoannoksia: Fish and chips Saran tavalla, aiolia eli valkosipulimajoneesia ja coleslaw'ta eli amerikkalaista kaalisalaattia. Jälkiruuaksi Saran lempijälkiruokaa, granaattiomenarahkaa. 24Kitchen

  • 19

    Raparperi-vadelma-mansikkakermakakkua, suklaakuorrutettuja banaa

    +

    Tänään herkutellaan, sillä aina ei tarvitse välittää kaloreista. Saran lempijälkiruokia ovat raparperi-vadelma-mansikkakermakakku, suklaakuorrutetut banaanitikut ja cupcakesit. 24Kitchen

  • 20

    Klassista marokkolaista ruokaa

    +

    Saran keittiössä puhutaan tänään arabiaa ja valmistetaan klassista marokkolaista ruokaa. Perinteitä kunnioittaen Sara valmistaa kala-taginea, jonka lisukkeiksi hitaasti kypsytettyjä porkkanoita ja artisokkaa. Sarjan viimeinen jakso.